ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Πρασοτηγανιά

Συνταγή της ημέρας: Πρασοτηγανιά
prasotiganiaΥλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα) 
5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο
1 πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι 
 
Παρασκευή

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ. Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το μισό πορτοκάλι και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν σπίρτα. Το στύβουμε και κρατάμε το χυμό του. Σε μέτρια κατσαρόλα ή τηγάνι με σκέπασμα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα βγάζουμε και βάζουμε στο ίδιο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε πάλι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας – περίπου 45 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε την πορτοκαλόφλουδα και το σέλινο, χοντροκομμένο.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *