Υλικά:
1 μεγάλο λευκό ψάρι 1-2κιλά (λυθρίνι ή κάποιο της επιλογής σας ή μια μεγάλη φέτα ψαριού)
1 ματσάκι μαϊντανό
Φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
4 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα με τον κορμό τους
Ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
1 λεμόνι
Αλάτι χοντρό , πιπέρι φρέσκο
1…
λαδόκολλα
Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε μια στρώση μαϊντανού με ολόκληρα τα φύλλα του, τα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Ξαπλώνουμε το ψάρι σε αυτή τη στρώση. Προσθέτουμε και καλύπτουμε το ψάρι με ακόμα μια στρώση μαϊντανού, με τα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι με το αλάτι και το πιπέρι και το περιχύνουμε πάνω από το ψάρι. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, για να μη βγαίνει ο αέρας. Τοποθετούμε το πουγκί μας σ’ ένα ταψί στη μέση του φούρνου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και το ψήνουμε για 45-75 λεπτά αναλόγως του μεγέθους του ψαριού.
foodreporters.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση