ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες πανέ, γεμιστές με τυρί

Συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες πανέ, γεμιστές με τυρί
melitzanestyriΥλικά:
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες 
300 γρ. φέτα
50 γρ. γραβιέρα
3 αβγά
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
 
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα
250 γρ. …

φρυγανιά τριμμένη 
 
 
Παρασκευή:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε αρκετά λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο τρυπητό 20-30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε προσεκτικά και τις σκουπίζουμε. Τις τηγανίζουμε, επίσης προσεκτικά, σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
 
Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα. Προσθέτουμε πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό, δύο αβγά, και αναμειγνύουμε τα υλικά, να γίνουν μια σφιχτή γέμιση. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε έναν κρόκο.
 
Βάζουμε λίγη γέμιση στις μισές μελιτζάνες, την απλώνουμε ελαφρά και τις σκεπάζουμε με τις άλλες μισές. Πιέζουμε γύρω γύρω τις άκρες να ενωθούν καλά.
 
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Κρατάμε με προσοχή τα “πακετάκια”, τα βουτάμε στο αβγό, τα τυλίγουμε με φρυγανιά και τα τηγανίζουμε περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *