ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα

Συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα
souvlakikotaYλικά γιά 8 σουβλάκια
1500 γρ. ψαχνό από κοτόπουλο
γιά τη μαρινάδα
3 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα τους
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
(εναλλακτικά…

, φύλλα δυόσμου)
αλάτι, πιπέρι 
 
 
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια γιά 2-3 ώρες. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε να σμίξουν. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Κόβουμε τα ψαχνά του κοτόπουλου σε 30-38 κομμάτια (4 ή 5 γιά κάθε σουβλάκι) και τα βάζουμε στη μαρινάδα γιά πολλές ώρες ή μία νύχτα. Τα στραγγίζουμε, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.
tips: μπορούμε να περάσουμε ανάμεσα στο κρέας κομμάτια πιπεριάς. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με μία σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας γιαούρτι με χυμό και ξύσμα λάιμ, 1 σκ. σκόρδο λυωμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *