Το μπριάμ με τη μεγάλη ποικιλία λαχανικών και ζαρζαβατικών αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στο ελληνικό τραπέζι, ειδικά το καλοκαίρι. Πολύχρωμο και γαργαλιστικό συνοδεύεται τέλεια με φέτα! Και κρύα μπυρίτσα!
Συστατικά:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1/2 κιλό μπάμιες
3 κομμένα…
κρεμμύδια
200 ml λάδι
2 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. κομμένο σκόρδο
2 κ.σ. κομμένη πράσινη πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε όχι πολύ λεπτές ροδέλες.
Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Πλένουμε πολύ καλά τις μπάμιες και ρίχνουμε λίγο ξίδι.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
1. Απλώνουμε τις μισές ντομάτες πάνω από τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
2. Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά πάνω από τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε τα.
3. Βάζουμε τις υπόλοιπες ντομάτες από πάνω.
4. Αλατοπιπερώνουμε ξανά, περιχύνουμε με λάδι και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση.
5. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες προσθέτοντας, αν χρειαστεί κι άλλο νερό.
gourmed.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση