ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με γιαχνιστό λάχανο

Συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με γιαχνιστό λάχανο
Xoirino-me-giaxnisto-laxanoΑγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό που σερβίρεται ζεστό.
Υλικά
1.200 γραμμ. χοιρινό (από τη σπάλα με κόκαλο κομμένο σε μερίδες)
1 μικρό λάχανο γύρω στο 1 κιλό
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
2 κ.σ.

μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου. Τα ζεματάμε για 2’-3’ σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2’-3’. Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάχανο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15’ μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά
 
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *