Υλικά για 5-6 άτομα
1 κοτόπουλο, περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε μερίδες
αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
2 ποτήρια του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
10-12 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και…
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν το βγάζουμε από το σκεύος και σοτάρουμε για λίγο τις πιπεριές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να χυλώσει η σάλτσα για περίπου 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, πιλάφι ή σπαγκέτι.
tovima.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση