Στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας και Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος εισηγήθηκε, το μέρος των εσόδων του Προϋπολογισμού, και ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση.
Κατά την ομιλία του, τόνισε, ότι ο Προϋπολογισμός του 2013, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, τους…
περιορισμούς και τη χρονική στενότητα μέσα στην οποία καταρτίστηκε, εμπεριέχει αλήθεια, τόλμη, ρεαλισμό και ευαισθησία, στο πλαίσιο του εφικτού. Μάλιστα τόνισε ότι, υπάρχουν ήδη ορισμένες αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος και ανατροπής της αίσθησης του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί. Δείγματα που επιτρέπουν εφεξής τη διαμόρφωση θετικών προσδοκιών για την Οικονομία.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποστήριξε πως ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος, ξεφεύγοντας πλέον από την πρακτική των προηγούμενων χρόνων, που κυριαρχούσε, η δημιουργική λογιστική, που κάλυπτε προβλήματα, καλλιεργούσε αυταπάτες και δημιουργούσε μία εικονική πραγματικότητα, οδηγώντας την οικονομία στα σημερινά αδιέξοδα. «Αλήθειες, λοιπόν, πλέον. Αλήθειες στον πολίτη, που δικαιούται να ξέρει την πραγματική εικόνα, τι κάνουμε, τι στόχους βάζουμε, τι πετυχαίνουμε, τι παλεύουμε, πού πηγαίνουμε και το τελευταίο ευρώ από το δημόσιο χρήμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βεσυρόπουλος.
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη που έχει η χώρα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Ακόμη, αναφέρθηκε και στις θυσίες που έχουν καταβάλλει οι πολίτες όλα τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας, πως δεν πρέπει να πάνε χαμένες. «Αυτές οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και η υποχρέωση. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Να αλλάξει τις δομές για τη διάρθρωση της οικονομίας της, να γίνει πάλι μία χώρα φιλική προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Πρέπει να μειώσει το δημόσιο τομέα, που η συντήρησή του κοστίζει στον πολίτη. Πρέπει να αρχίσει να κινείται και πάλι η οικονομία, να γίνουμε μία χώρα που θα παράγει και όχι μία χώρα που μόνο θα καταναλώνει ή θα έχει μία οικονομία μονοδιάστατη, αναιμική. Μία οικονομία σοβιετικού τύπου. Μία οικονομία που τροφοδοτείται από δανεικά, στηρίζεται μόνο στον τομέα των υπηρεσιών και όχι της παραγωγής. Με συντεχνίες που επιβάλλουν τη θέλησή τους, υποκαθιστούν το κράτος και επιβάλλουν συνδιοίκηση. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Μπορούμε να προτάξουμε το αυτονόητο. Την Ελλάδα της αξιοπιστίας και της νέας βιώσιμης ανάπτυξης, την Ελλάδα που βάζει στόχους και τους επιτυγχάνει, την Ελλάδα της προσπάθειας, της δουλειάς, της προόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και στη μέχρι τώρα στάση τους, που δεν είναι άλλη από την άρνηση, τις υπεκφυγές και την αδυναμία να διατυπώσουν προτάσεις ρεαλιστικές, τους προέτρεψε, να αφήσουν στην άκρη τον καταγγελτικό λόγο που χρησιμοποιούν διαρκώς και να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις που βοηθούν τη Χώρα. «Σέβομαι και ακούω κάθε άλλη εναλλακτική άποψη και πρόταση. Υπάρχει, όμως; Είναι εναλλακτική πρόταση η διεθνής απομόνωση της Ελλάδος με την καταγγελία της δανειακής σύμβασης; Είναι εναλλακτική πρόταση να στερηθεί η χώρα της χρηματοδότησης από την Ευρώπη, να είναι εκτός Ευρώπης, τώρα που δρομολογούνται οι μεγάλες αλλαγές, η μόνη και βιώσιμη αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους; Είναι εναλλακτική λύση η επιστροφή στην Ελλάδα του παρελθόντος, των δανεικών, του οράματος του διορισμού στο δημόσιο, της συνδιοίκησης του κράτους με παρακμιακούς συνδικαλιστές; Είναι εναλλακτική λύση να συντηρούμε το ίδιο μοντέλο της Ελλάδας που δεν παράγει, της Ελλάδας που διώχνει επενδύσεις και που η οικονομία της εξακολουθούσε έως σήμερα να έχει δομές που προσεγγίζουν τις δομές μιας οικονομίας σοβιετικού τύπου, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης; είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά που σήμερα παρουσιάζονται ως εναλλακτικές λύσεις είναι οι σίγουρες λύσεις που οδηγούν στην Ελλάδα της δραχμής, της εξαθλίωσης της διεθνούς απομόνωσης. Αυτή, όμως, είναι μια Ελλάδα που οι Έλληνες πολίτες έχουν αφήσει πίσω τους» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας.
Τέλος, τόνισε πως το μεγάλο διακύβευμα, είναι να επαννεκινηθεί η οικονομία, να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ασφαλές επενδυτικό κλίμα που θα μεταφραστεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η σφυρηλάτηση μιας νέας αξιοπιστίας για τη χώρα, η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανάταξης και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, είναι οι δικοί μας στόχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι τυχοδιωκτικές επιλογές, η υπεράσπιση ενός μοντέλου που κατέρρευσε και μας οδήγησε στην χρεοκοπία, χρεοκοπία όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική σε επίπεδο αξιών, δεν είναι λύση. Η λύση είναι μέσα στην ασφάλεια του ευρωπαϊκού πλαισίου, στην πίστη, στις δυνατότητες και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και των ανθρώπων. Η πολιτική της ευθύνης είναι ο δύσκολος δρόμος. Είναι, όμως, ο δρόμος που θα ακολουθούν όλοι στο μέλλον, όταν η χώρα βγει από τα δύσκολα» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Αφήστε μια απάντηση