Να μεταφερθεί κατά ένα χρόνο η ισχύς της απόφασης, των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, για μη εισαγωγή σπουδαστών στη σχολή Αστυφυλάκων, στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013 – 2014 και 2014 – 2015, ζητά σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μαζί με συναδέλφους του…
Βουλευτές.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, με Κοινοβουλευτική παρέμβαση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, έθεσε στη Βουλή, μαζί με άλλους Βουλευτές, το θέμα της έκτακτης απόφασης για την αναστολή εισαγωγής υποψηφίων στις Αστυνομικές Σχολές και στην Πυροσβεστική Ακαδημία.
Συγκεκριμένα, προτείνουν, αν είναι εφικτό, να μεταφερθεί η ισχύς της απόφασης κατά ένα χρόνο, δηλαδή να ισχύσει για την περίοδο 2014 – 2015 και 2015 – 2016, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση κατά τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς η εν λόγω απόφαση, εκδόθηκε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί αναστάτωση στους υποψηφίους και ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς η προετοιμασία των υποψηφίων είχε ξεκινήσει ήδη, οι μαθητές είχαν ξεκινήσει φροντιστήρια και είχε γίνει η επιλογή μαθημάτων κατεύθυνσης ενώ δημιουργούνται επιπλέον έξοδα για τα ήδη βεβαρημένα νοικοκυριά.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Πρόσφατα εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. ΕΜ/2/125/2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης με θέμα «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015», δυνάμει της οποίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, δεν εισάγονται ιδιώτες. Η απροσδόκητη αυτή απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και ιδιαίτερη ψυχολογική επιβάρυνση στους υποψηφίους των Πανελλαδικών και στις οικογένειές τους, ενόψει του γεγονότος ότι αυτή εκδόθηκε απροειδοποίητα και μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, σε χρόνο, δηλαδή, που η προετοιμασία των υποψηφίων (φροντιστήρια, επιλογή μαθημάτων, κατευθύνσεων, έξοδα για τα ήδη βεβαρημένα νοικοκυριά κ.ό.κ.) έχει ξεκινήσει προ πολλού και ήδη κορυφώνεται.
Με δεδομένο ότι η πολιτεία οφείλει να είναι ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, ειδικά όταν αφορούν υποψηφίους μαθητές, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους, και μαζί με αυτούς, οι οικογένειές τους,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ανωτέρω πρόβλημα;
2. Είναι εφικτή η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για μεταφορά της ισχύος της απόφασης για μη εισαγωγή σπουδαστών κατά ένα χρόνο, ήτοι να ισχύσει για την περίοδο 2014-2015 & 2015-2016 προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση κατά την φετινή σχολική περίοδο ενόψει της ήδη πραγματοποιηθείσας προετοιμασίας των υποψηφίων;
Αφήστε μια απάντηση