Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχουν διάφορα πολιτικά κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) διάφορες Κινήσεις για την ενοποίηση του χώρου καθώς και μεμονωμένες προσωπικότητες.
Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΔΔ, ο Γιάννης Χασιώτης, υπεύθυνος για το νομό Ημαθίας, ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για το δήμο Βέροιας, ο Θόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για το δήμο Νάουσας και ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για το δήμο Αλεξάνδρειας.
«Όσες φορές ο χώρος ήταν ενωμένος αποτέλεσε σημαντική διέξοδο για τον κόσμο και το πολιτικό σύστημα.
Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πάλι και βασίζεται σε τρία σημεία.
Την πολιτική βούληση, τη διαμόρφωση κλίματος αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης στην ανάδειξη του προσώπου και τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία».
Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας μια διαδικασία αδιάβλητη όπου ο επικεφαλής θα ενώσει όλη την παράταξη και αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει».
«Επιτέλους. Επτά χρόνια τώρα σερνόμαστε σε άδικες αντιπαραθέσεις, που μας πήγαν πίσω, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, διέλυσε το χώρο και έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου του. Τώρα πάει να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Το δίκτυο εμπιστοσύνης ξεκίνησε στα κεντρικά και απλώνει τα δίχτυα του στην περιφέρεια. Μετά το τέλος των διαδικασιών ελπίζουμε να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης. Δουλειά μας είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών, χωρίς να πάρουμε θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου», είπε ο κ. Δόδης.
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ενδεχόμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλώνοντας υπέρ αυτής της διαδικασίας. «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι κάτι καινοτόμο, θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο εγχείρημα και θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στους Έλληνες της διασποράς». Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται για το χώρο να συμμετέχουν μαζικά.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είτε με το στήσιμο καλπών. Συγκεκριμένα στην Ημαθία, αν ισχύσει τελικά η δεύτερη περίπτωση, θα στηθούν συνολικά 12 κάλπες σε όλο το νομό, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων από τις έδρες των δήμων περιοχών. Στο δήμο Βέροιας, στο Δημαρχείο Βέροιας, στα Ριζώματα, στη Βεργίνα, στο Μακροχώρι και τον Άγιο Γεώργιο. Στο δήμο Νάουσας, στο ΚΑΠΗ Νάουσας, στα ΚΑΠΗ Κοπανού και στο Αγγελοχώρι. Στο δήμο Αλεξάνδρειας, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, στο παλιό Δημαρχείο στη Μελίκη, στα Καβάσιλα και στο Πλατύ.
Στη διαδικασία, που πιθανώς θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου, μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με κόστος έως 4€ και μειωμένη τιμή σε ανέργους, φοιτητές και νέους. Θα υπάρξουν δυο καταστάσεις, μια για αυτούς που θέλουν να αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου φορέα και μια για τους απλούς ψηφοφόρους, τα στοιχεία των οποίων δε θα είναι προς αξιοποίηση στο μέλλον.
Πηγή: Veriotis.gr
Αφήστε μια απάντηση