ΤΟΠΙΚΑ posted by

Στο Καϊμακτσαλάν ο “Ορειβατικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας”!

Στο Καϊμακτσαλάν ο “Ορειβατικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας”!

Στο Καϊμακτσαλάν ανέβηκαν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. 

Ο σύλλογος δημοσίευσε ένα υπέροχο βίντεο από την εξόρμηση μαζί με την παρακάτω ενημέρωση. 

Δείτε:

Η ομορφιά του τόπου μας είναι εξαιρετική και οι διαδρομές στις πλαγιές και τις βουνοκορφές ζωντανεύουν τις αισθήσεις.

Βρισκόμαστε στο όρος Βόρρας το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό και ως Καϊμακτσαλάν (Τουρκική λέξη που σημαίνει λευκή κορυφή). Κυριακή πρωί πέντε ορειβάτες ξεκινάμε από τη βάση του χιονοδρομικού κέντρου για την κορυφή και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2524 μέτρα, εντός Ελληνικής επικράτειας, κοντά στα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας.

Το εκκλησάκι αυτό θεωρείται πολιτιστικός χώρος και είναι τουριστικό αξιοθέατο, μνημείο Σέρβων πεσόντων, με μοναδική αρχιτεκτονική. Ο χώρος παραχωρήθηκε από τους Έλληνες στους Σέρβους για να χτίσουν ένα μνημείο για τους νεκρούς τους μετά τη μάχη του 1916. Εκεί βρίσκονται και τα οστά των Σέρβων στρατιωτών.

Το βουνό καλύπτεται από πυκνά δάση, πλούσια βλάστηση και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Στους πρόποδες του όρους Βόρρας απλώνεται η λίμνη Βεγορίτιδα. Εδώ βρίσκεται και το μαύρο δάσος που σύμφωνα με την παράδοση ο Μέγας Αλέξανδρος εξόπλιζε τη Μακεδονική Φάλαγγα με ακόντια, κατασκευασμένα από ξύλα που προμηθευόταν από το εν λόγω δάσος. Ορειβατούμε σε ομαλή βουνοπλαγιά, σε δασικό δρόμο, με βαθιές ανάσες και αργά βήματα.

Η ώρα περνά γρήγορα και δεν μας αφήνει περιθώριο να αναλογιστούμε τα προβλήματα και τις έννοιες της καθημερινότητας. Σε λίγο το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό! Μόνο εμείς και η ησυχία του δάσους! Οδοιπορούμε για περισσότερο από 2 ώρες και φτάνουμε στην κορυφή. Η θεά καταπληκτική!!!

Η σημερινή μας περιπλάνηση… μαγευτική! Επιστροφή στην τσιμεντούπολη και μετά…. φαγητό και καφές!

Η φύση είναι εδώ!! Αφιερώστε της λίγο χρόνο, αξίζει τον κόπο!!

Από τους ορειβάτες της Αλεξάνδρειας!

Παναπακίδης Γιάννης: 6972574679

Καρατσιβιδής Γιώργος: 6943522730

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *