ΤΟΠΙΚΑ posted by

Στην Αλεξάνδρεια βγήκαν τα Ρουγκάτσια του ΛΟΝΑΠ “Το Ρουμλούκι”!

Στην Αλεξάνδρεια βγήκαν τα Ρουγκάτσια του ΛΟΝΑΠ “Το Ρουμλούκι”!

Από την εκκλησία της Παναγίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024 οι ρουγκατσάρηδες του ΛΟΝΑΠ «Το Ρουμλούκι» κρατώντας το έθιμο.

Χόρεψαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια συνέχισαν στους δρόμους της πόλης μας.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

5 Comments

  • Πως τον καταντήσατε έτσι τον Λ.Ο.Ν.Α.Π. ; Τελευταίος και καταϊδρωμένος …και απόγευμα;
    τι παρακμή είναι αυτή; κρίμα στον αγώνα που έκαναν ορισμένα μέλη να καθιερώσουν κάποια πράγματα πριν χρόνια
    Δεν πειράζει ας ανοίγει την αυλαία του δωδεκαημέρου μέσα στον Γιδά ”η αγκαθιά” και ο Λ.Ο.Ν.Α.Π. να βγαίνει ένα απόγευμα σαν φτωχός συγγενής
    Γελοιοποιείτε τα τόσα μέλη τόσων ετών που αγωνίστηκαν για αυτόν τον Όμιλο…..να μην βγαίνατε καθόλου, θα ήταν προτιμότερο απο αυτό το άρπα κόλα απογευματιάτικο σεργιάνι σαν τους ”καλικάντζαρους” που αποχωρούν μέρες που είναι….!!!

    • Πολλά αποθημενα έχεις.. κοίταξε το λίγο. Βγήκανε μερικά παλικάρια να χορέψουν και να διαδοθεί το έθιμο. Πες μια καλή κουβέντα. Στην τελική βάλε την φορεσιά και ακολουθα το μπουλούκι να γίνετε περισσότεροι.

    • Αγαπητέ μου φίλε πρέπει να έχεις πολλά αποθημενα κ βγάζεις πολύ χολή ΑΝΩΝΥΜΑ

    • Για να διαδοθεί το έθιμο πρέπει να γίνει και σωστά…. αν γνωρίζετε έστω και τα βασικά, τα Ρουγκάτσια έβγαιναν το δωδεκαήμερο των εορτών των Χριστουγέννων κάθε μέρα απο την ΑΝΑΤΟΛΗ του Ηλίου μέχρι και την ΔΥΣΗ… με προσέχετε? μέχρι την ΔΥΣΗ του Ηλίου…. Για ποια απωθημένα μου μιλάτε αγαπητοί μου φίλοι όταν εδώ ισοπεδώθηκαν ΟΛΑ ?
      ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ.

  • Γιατί δε βγαίνουν όλοι οι σύλλογοι μαζί ένα πρωινό..περιπολικό μπροστά περιπολικό πίσω..οργανωμένα πράγματα.. κάθε μέρα γύρω γύρω ο κόσμος από φαρμακειο σε γιατρό σε σούπερ μάρκετ γιατί ο κάθε σύλλογος θέλει τη μοναξιά του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *