ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική

To “Dyslexia Centers – Pavlidis Method” στην Αλεξάνδρεια λειτουργεί στην Ταγμ. Γεωργούλη 23.

Η αίσθηση απομόνωσης κατά την παιδική ηλικία αποτελεί επιζήμιο παράγοντα ως προς την κοινωνικοποίηση του ατόμου στην ενήλικη ζωή και τη διαμόρφωση υγιών κοινωνικών και διαπροσωπικών σχέσεων, και επηρεάζει αρνητικά την ευτυχία του! Συνεπώς, είναι απαραίτητο για το παιδί να μεγαλώσει ενταγμένο σε ένα υγιές κοινωνικό πλαίσιο, όπου θα καλλιεργήσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Θεμέλιο, ωστόσο, για την υγιή κοινωνικοποίηση του παιδιού αποτελεί ο βαθμός αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησής του: της «εικόνας», δηλαδή, που έχει πλάσει για τον εαυτό του – εικόνα που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική.

Η ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, και κατά συνέπεια τα αισθήματα μειονεξίας, ανασφάλειας και απόρριψης που αυτά τα παιδιά συχνά βιώνουν, εξαιτίας της μειωμένης απόδοσής τους στο σχολείο και της έλλειψης κατανόησης -λόγω άγνοιας- στο οικογενειακό τους περιβάλλον, τα οδηγεί συχνά στη διαμόρφωση αρνητικής εικόνας για τον εαυτό τους, σε μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και, στη συνέχεια, στην απομόνωση.

Η Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, είναι εκείνη η υπηρεσία που, όταν αξιοποιείται έγκαιρα, από πιστοποιημένους ειδικούς, μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού και να ανοίξει τον δρόμο στην κοινωνικοποίησή του και στην ευτυχία του ίδιου και της οικογένειάς του.

Στα 41 κέντρα μας, σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, οι επιστημονικοί διευθυντές σε συνεργασία με τους έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες μας – εξειδικευμένους ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, ολιστικά, αλλά και προσωποποιημένα, ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση, σε συνεδρίες τόσο ατομικές όσο και οικογενειακές, με αρχικό στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας καθώς και της ψυχο-κοινωνικής προσαρμογής του παιδιού, και απώτερο στόχο τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικοποίησής του.

Το κόστος της αντιμετώπισης καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας στα: 2333304949

www.facebook.com/dcalexandreia?locale=el_GR

Κέντρα Δυσλεξίας: Dyslexia Centers – Pavlidis Method

[email protected]

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ταγμ. Γεωργούλη 23

#Dyslexiacenters#PavlidisMethod#alexandria#imathia#dyslexia#kids

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *