ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Μήλος ακτοπλοϊκά και το beach hopping ξεκινά!

Μήλος ακτοπλοϊκά και το beach hopping ξεκινά!

Άλλη μία νέα τάση έχει αναδειχθεί στον τομέα των ταξιδίων. Μετά το island hopping υποδεχθείτε το beach hopping.

Πρόκειται για τάση, που θα δικαιολογούσε την αναζήτηση πολλών ταξιδιωτών στο διαδίκτυο για Μήλος ακτοπλοϊκά,  αφού το νησί είναι ο ιδανικός προορισμός για τη νέα αυτή τάση.

Το νησί φιλοξενεί πάνω από 70 παραλίες, κάθε μία με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά και χαρακτηριστικά. Αν ονειρεύεστε να ανακαλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες σε λίγες μέρες, η Μήλος είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνετε. Ακολουθήστε αυτό το πρόγραμμα για να απολαύσετε μια τετραήμερη περιπέτεια beach hopping που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ανακαλύπτοντας εξωπραγματικά όμορφες παραλίες με beach hopping στη Μήλο.

Αν ανήκετε κι εσείς στους απανταχού φυσιολάτρεις, που αγαπούν τη θάλασσα, θα λατρέψετε την ιδέα του beach hopping στη Μήλο, το νησί με τις εκπληκτικές παραλίες. Ας δούμε παρακάτω, πως θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε 4 μέρες στο νησί.

Ημέρα 1: Τοπία σεληνιακά και απέραντες αμμουδιές.

Ξεκινήστε την περιπέτειά σας με τις παραλίες στα ανατολικά και βόρεια της Μήλου. Πρώτος σταθμός σας η παραλία Παπικινού, κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα. Η παραλία αυτή είναι ιδανική για μια πρωινή βουτιά. Η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη, ενώ υπάρχουν αποδυτήρια, χώρος πάρκινγκ, αλλά και δένδρα για να σας προσφέρουν τον δροσερό τους ίσκιο.

Συνεχίστε τη μέρα σας κατευθυνόμενοι προς την παραλία Σαρακίνικο, μία από τις πιο γνωστές και εμβληματικές παραλίες της Μήλου. Το λευκό, σεληνιακό τοπίο της είναι μοναδικό και θα σας χαρίσει εντυπωσιακές φωτογραφίες και αξέχαστες στιγμές. Το απόγευμα, επισκεφθείτε την παραλία Φυριπλάκα, στα νότια του νησιού, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην απέραντη αμμουδιά και να απολαύσετε τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά.

Ημέρα 2: Ηφαιστειογενείς βράχοι, αμμώδεις παραλίες και εντυπωσιακά φαινόμενα.

Τη δεύτερη μέρα σας επικεντρωθείτε στις νότιες παραλίες του νησιού. Ξεκινήστε με την παραλία Παλαιοχώρι, που είναι γνωστή για τα θερμά νερά της και την ιδιαίτερη γεωλογία της. Οι ηφαιστειογενείς χρωματιστοί βράχοι που περιβάλλουν την παραλία δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Από την άλλη πλευρά τα ταβερνάκια κοντά στην παραλία θα σας χορτάσουν με τις αυθεντικές τοπικές γεύσεις.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε την παραλία Τσιγκράδο, που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μιας μικρής, κατηφορικής διαδρομής. Η περιπέτεια της πρόσβασης αξίζει τον κόπο, καθώς τα καταγάλανα νερά και η απομονωμένη αίσθηση της παραλίας θα σας αποζημιώσουν.

Το απόγευμα, κατευθυνθείτε προς την παραλία Αχιβαδολίμνη, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμμώδεις παραλίες της Μήλου. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και να χαλαρώσετε μετά από μια γεμάτη μέρα εξερεύνησης.

Ημέρα 3: Οι πιο άγνωστες, απομονωμένες και εντυπωσιακές παραλίες της Μήλου.

Το beach hopping στη Μήλο συνεχίζεται με την τρίτη μέρα αφιερωμένη στις λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου μαγευτικές παραλίες στη δυτική πλευρά. Ξεκινήστε με την παραλία Άγιος Ιωάννης, που προσφέρει μια ήσυχη και απομονωμένη ατμόσφαιρα. Η πρόσβαση εδώ είναι πιο δύσκολη, αλλά η ηρεμία και η φυσική ομορφιά της περιοχής θα σας ανταμείψουν.

Συνεχίστε προς την παραλία Άγιος Κωνσταντίνος, μια μικρή παραλία που είναι ιδανική για εξερεύνηση και κατάδυση με αναπνευστήρα, καθώς τα νερά της είναι πεντακάθαρα και πλούσια σε θαλάσσια ζωή.

Το απόγευμα, κατευθυνθείτε στην παραλία Κλέφτικο, ίσως την πιο διάσημη και εντυπωσιακή παραλία της Μήλου. Το Κλέφτικο είναι γνωστό για τους επιβλητικούς, λευκούς βράχους του και τις θαλάσσιες σπηλιές, που δημιουργούν ένα τοπίο βγαλμένο από όνειρο. Εδώ για να συνεχιστεί το beach hopping στη Μήλο θα πρέπει να ενδώσετε σε μια μικρή κρουαζιέρα γύρω από το νησί, καθώς η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Ημέρα 4: Οι παραλίες της Πλάκας και το Κάστρο.

Αφιερώστε την τελευταία μέρα του beach hopping στη Μήλο για να εξερευνήστε τις παραλίες γύρω από την Πλάκα και το Κάστρο της Μήλου. Ξεκινήστε με την παραλία Πλάθιενα, μια ήσυχη και προστατευμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά, ιδανική για χαλάρωση και κολύμπι.

Στη συνέχεια, ανεβείτε στο Κάστρο της Μήλου για να απολαύσετε την πανοραμική θέα του νησιού και να εξερευνήσετε το ιστορικό αυτό σημείο. Η κοντινή παραλία Τράχηλας είναι ιδανική για μια τελευταία βουτιά πριν ολοκληρώσετε την περιπέτειά σας.

Η Μήλος προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία beach hopping, με αμέτρητες παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Με την κατάλληλη προετοιμασία και έναν καλό προγραμματισμό, μπορείτε να ζήσετε μια αξέχαστη περιπέτεια, απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά και τα μαγευτικά τοπία που κάνουν τη Μήλο έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Image by Freepik

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *