ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αποκλείστηκε ο Κασσελάκης από τις προεδρικές εκλογές στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλείστηκε ο Κασσελάκης από τις προεδρικές εκλογές στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με 138 ψήφους υπέρ, από τις 151 συνολικά, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της πρότασης να αποκλειστεί από τις προεδρικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Όσον αφορά στην πρόταση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, δεν προκρίθηκε.

Φάμελλος: Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων.

Για σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε ακόμη ότι «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσαμε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη ότι «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

Σπίρτζης μετά την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαησ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος.

Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και την απόφαση για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε μετά την ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει συντροφικότητα, πορεία προς τα εμπρός. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο. Να πάρουμε πρωτοβουλία για έναν κυβερνητικό πόλο. Η απόφαση έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όχι».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί το Συνέδριο να ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Όχι γιατί οι υποψηφιότητες έως 24 Οκτωβρίου».

Όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Νωρίτερα, την πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Τρεις επιπλέον λόγους από τους 17 που είχε επικαλεσθεί στο δικό του κείμενο ο Θέμης Μουμουλίδης προσθέτει στο δικό του ερώτημα για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Συγκεκριμένα:

-18ος Το εξώδικο Κασσελάκη – ανάκληση δεν γίνεται μέσω Χ.

-19ος Η συνέντευξη στο Ν Χατζηνικολαου που μόνο πολίτευμα δεν άλλαξε.

-20ος Τη σημερινή προσπάθεια οι αντιπρόσωποι του Στέφανου Κασσελάκη να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Την απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συμμετέχοντες στην ΚΕ ήταν συνολικά 151.

Ένταση, επεισόδια και παρέμβαση της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο.

Η ένταση που επικράτησε στο εσωτερικό της συνεδρίασης μεταφέρθηκε και εκτός της αίθουσας, ενώ χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν οι θερμόαιμοι.

Πηγή

1 Comment

  • Επιτελους να ησυχασουμε απο αυτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *