ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ πιάτο Πέμπτης: Αρνάκι στη γάστρα, πατάτες baby και καρότο!

ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ πιάτο Πέμπτης: Αρνάκι στη γάστρα, πατάτες baby και καρότο!

Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.

Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!

Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!

Για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 απολαύστε:

Αρνάκι στη γάστρα, πατάτες baby και καρότο!

Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:

Μερίδες: 4

* 1.500 γρ. αρνάκι σπάλα ή μπούτι, με το κόκαλο, σε ενιαίο κομμάτι.

* λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα του αρνιού.

* Πατάτα baby 1.000 γρ.

* Καρότο 3 μεγάλα τεμάχια.

* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα του ταψιού:

* χυμός από 2 λεμόνια.

* ξύσμα από 1 λεμόνι.

* 100 γρ. μουστάρδα πικάντικη.

* 90 ml ελαιόλαδο.

* τα φύλλα από 5 κλωνάρια θυμάρι.

* 6 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα, ελαφρά κοπανισμένες.

* 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα (ή λιγότερη, αν δεν αντέχουμε), ψιλοκομμένη.

Διαδικασία:

* Για το αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα ξεκινάμε και σκουπίζουμε με ένα νοτισμένο πανάκι όλο το αρνάκι, για να απομακρύνουμε τυχόν μικρά θραύσματα από κόκαλα.

* Αν το έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.

* Το αλατοπιπερώνουμε καλά.

* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

* Σε ευρύχωρη γάστρα (ή σε μεγάλο και βαθύ ταψί) ανακατεύουμε και απλώνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

* Πάνω τους ακουμπάμε το αρνάκι.

* Το αλείφουμε με τα χέρια με ελαιόλαδο, κάνοντας απαλό μασάζ.

* Κλείνουμε καλά τη γάστρα με το καπάκι της (ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και στη συνέχεια σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και φουρνίζουμε.

* Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει ρόδινο χρώμα.

* Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε το αρνάκι με τη σάλτσα του ταψιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *