ΤΟΠΙΚΑ posted by

Πιάτο Πέμπτης στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ: Κόκορας με χυλοπίτες!

Πιάτο Πέμπτης στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ: Κόκορας με χυλοπίτες!

Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.

Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!

Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!

Για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 απολαύστε:

Κόκορα με χυλοπίτες:

:

Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:

Μερίδες: 6:

– 1 κόκορας βάρους περίπου 1.500 – 1.700 γρ., σε 6-8 κομμάτια.

– 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα.

– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένς.

– 800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα.

– 1 φύλλο δάφνης.

– 400 ml νερό.

– 300 γρ. χυλοπίτες μακριές.

– 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη.

– 1/4 μάτσο φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος.

– 100 ml ελαιόλαδο.

– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία:

– Για να ετοιμάσουμε τον κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες, πρώτα πλένουμε, σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα.

– Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κόκορα σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές και να ξεκολλάει εύκολα από το σκεύος.

– Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

– Ρίχνουμε την ντομάτα και τη δάφνη, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Χωρίς νερό, μόνο με την ντομάτα.

– Αφαιρούμε τα κομμάτια με το στήθος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα των υπόλοιπων κομματιών για άλλα 15 λεπτά. Υπολογίζουμε πως, αν ο κόκορας είναι χωριάτικος, θα χρειαστούν άλλα 30 λεπτά για το στήθος και άλλα 40 λεπτά για το μπούτι και τα υπόλοιπα μέρη, γιατί το κρέας είναι πιο σκληρό.

– Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και τις χυλοπίτες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.

– Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια με το στήθος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

– Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί ο κόκορας και σερβίρουμε, ρίχνοντας σε κάθε μερίδα τριμμένη μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *