Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!
Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!
Για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024 απολαύστε:
Χοιρινό με πρασοσέλινο:
Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:
Υλικά:
Μερίδες: 4.
* 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους περίπου 5 εκ.
* 200 γρ. σέλινο (τρυφερά κλωνάρια και φύλλα), χοντροκομμένα (ροδέλες περίπου 2 εκ.)
* 350 γρ. πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), χοντροκομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.
* 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε ροδέλες περίπου 2 εκ.
* 150 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
* 150 ml ελαιόλαδο.
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
* 40 – 50 ml χυμός λεμονιού (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας).
* 2 αυγά.
Διαδικασία:
* Για το χοιρινό πρασοσέλινο, αυγολέμονο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
* Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
* Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σελινόριζα και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
* Ρίχνουμε το χοιρινό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 τον χοιρινό.
* Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
* Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
Αυγολέμονο:
* Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
* Προσθέτουμε σταδιακά περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
* Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στα υπόλοιπα υγρά.
* Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε το χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο.
Αφήστε μια απάντηση