Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!
Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!
Για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025 απολαύστε:
Μπεκρή μεζέ:
Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:
Υλικά:
700 γρ. χοιρινό, λαιμό.
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
αλάτι.
πιπέρι.
1 κόκκινη πιπεριά.
1 πράσινη πιπεριά.
1 πορτοκαλί πιπεριά.
1 κρεμμύδι.
1 σκ. σκόρδο.
1 πρέζα μπούκοβο.
2 λουκάνικα.
400 γρ. κόκκινο κρασί.
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας.
1 κ.σ. μέλι.
200 γρ. νερό.
Για το σερβίρισμα:
ρίγανη.
ελαιόλαδο.
πιπέρι.
φέτα.
ψωμί.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.
Αφήστε μια απάντηση