Ανοιχτό κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες της Ημαθίας απεύθυνε ο Άγγελος Τόλκας κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη Νάουσα.
Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις ερχόμενες εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο για τη χώρα αλλά και τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης καθώς η νεοφιλελεύθερη πολιτική επελαύνει και απειλεί να συμπαρασύρει κάθε κεκτημένο με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο.Απειλεί να ξαναστρέψει την Ελλάδα προς πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση του 2009 σκορπίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Σημείωσε με σημασία πως πρέπει να εκφράσουμε όλους όσους αισθάνονται δημοκράτες και προοδευτικοί, όσους έδωσαν αγώνες τα προηγούμενα χρόνια για την εμπέδωση μιας πιο δημοκρατικής Ημαθίας, μιας Ημαθίας για το μέλλον, με υποδομές και πολιτικές που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και μια νέα προοπτική στον τόπο. Με αυτόν τον κόσμο πρέπει να ξαναβρεθούμε και να του δώσουμε το όραμα για την μεγάλη προοδευτική παράταξη. Μια μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να εκφράσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,που έχει τη δύναμη, τη δυνατότητα αλλά και την προοπτική και ελπίδα να γίνει πρωταγωνίστρια για όλους. Να είναι αυτή που θα εκφράσει σήμερα, στην εποχή μας, την προοδευτική παράταξη που ιστορικά εκφράστηκε μέσα από κυρίαρχα και πλειοψηφικά κόμματα.
Και το προσκλητήριο για τα παραπάνω είναι ανοικτό και επίμονο. Από αυτό το προσκλητήριο δεν αποκλείεται κανείς.
Τέλος ανέφερε συνοπτικά σημαντικά έργα που έγιναν σε γρήγορο χρονικό διάστημα, χαρακτηριστικό της αποτελεσματικότητας και της μεθοδικότητας της κυβέρνησης όπως ο ίδιος την εφάρμοσε από τη θεσμική θέση του. Ενδεικτική είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξη του εθίμου γενίτσαροι και Μπούλες στον κατάλογο της UNESCO, την απόδοση του κτιρίου Ματθαίου στο δήμο Νάουσας μετά από χρόνια προσπαθειών και τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας, του γραφείου ενημέρωσης δανειοληπτών στον Νομό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην συμβολή στην εξεύρεση εργατικών χεριών μέσω της πρόσφατης ρύθμισης για τους πρόσφυγες.
Αφήστε μια απάντηση