Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων, διευρύνοντας το συνολικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο, το οποίο φτάνει πλέον τα 6,8 δις ευρώ ενώ διευρύνονται διαρκώς οι ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι, οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην εθνική μας οικονομία είναι τεράστιες, το μέγεθός τους δεν μπορεί ακόμα να αποτιμηθεί και θα εξαρτηθεί από το χρονικό εύρος κατά το οποίο θα υπάρχουν οι δεδομένοι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να περιορίσει την έκταση και μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες.
«Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία. Η χαμηλή σχετικά έκθεση της χώρας μας στον κορονοϊό, οφείλεται και στους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε.
Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«Η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο: να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Για αυτό και προχώρησε στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ενώ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.
Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες αλλά και όσοι υιοθετούν πρακτικές λαϊκισμού.
Κανένα κράτος δεν μπορεί να στηρίζει επιχειρήσεις, εργαζόμενους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας στο διηνεκές, αν δεν λειτουργεί η οικονομία.
Ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή την δοκιμασία, με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ότι αφορά στις θέσεις εργασίας.
Και με το κόστος, που είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει, κατανεμημένο δίκαια σε όλους.
Και το κυριότερο : με εθνική και κοινωνική συνοχή και ενότητα».
Αφήστε μια απάντηση