ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – κανένας θάνατος

Μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – κανένας θάνατος

Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.878.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 171 συνολικά.

Την ίδια στιγμή, 19 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ 100 άτομα εξήλθαν συνολικά από αυτές.

Ειδικότερα, από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1635 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους, η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Έξι (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους νεκρούς, οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Βλάβες στον πνεύμονα

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι βλάβες που προκαλεί ο ιός στον πνεύμονα αφορά σε καταστροφή του ενδοθηλίου, τη δημιουργία μικροθρομβώσεων και τη δημιουργία παράλληλων αγγείων γύρω από τις κυψελίδες του πνεύμονα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών κατέδειξαν ότι οι βλάβες από τον κοροναϊό Covid-19 στους πνεύμονες μοιάζουν με τις βλάβες που προκαλούν άλλοι beta κοροναϊοί (SARS, MERS κλπ.).

Η χρήση υπερυπολογιστών (όπως ο Summit) μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό πράξεων που αφορούν το μοριακό έλεγχο του ιού. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ενας συνδυασμού ορθολογισμού, τεχνολογίας και ορθής επιστημονικής προσέγγισης θα συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του Covid 19.

In.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *