ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: BONUS ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12% ΑΠΟ Ε.Β.Ζ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: BONUS ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12% ΑΠΟ Ε.Β.Ζ.

Πληρωμές ενισχύσεων  19.12.2011-08:33 

Με αυξημένη επιβράβευση για ζαχαρικό τίτλο πάνω από 12% θα πορευτεί η τιμολογιακή πολιτική της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την καλλιεργητική περίοδο 2012. Πρόκειται για ένα bonus από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί την τελευταία δεκαετία. Η νέα τιμολογιακή πολιτική περιλαμβάνει την ενίσχυση των εξόδων μεταφοράς τεύτλων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι από φέτος οι καλλιεργητές δεν θα παίρνουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και το ποιοτικό παρακράτημα (35 και 15 ευρώ το στρέμμα), έσοδο που θα ισοφαριστεί με την ολοκληρωμένη διαχείριση. Κι αυτό γιατί στο εν λόγω τιμολόγιο, που έρχεται να αποκαταστήσει τα τραγικά λάθη της διοίκησης της ΑΤΕbank στις επιλογές της περασμένης χρονιάς, οι καλλιεργητές θα μπορούν να υπολογίζουν -τουλάχιστον με βάση τις επίσημες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα- και το ειδικό πριμ των 42 ευρώ το στρέμμα περίπου για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης των καλλιεργειών, όπως επίσης και τα 55 ευρώ το στρέμμα του προγράμματος για μείωση της νιτρορρύπανσης, όπου αυτό εφαρμόζεται. Σ’ αυτή την περίπτωση, η τευτλοκαλλιέργεια θα μπορούσε να ανακηρυχθεί σε «πρωταθλητή» των εαρινών και γενικά των ετήσιων εκτατικών καλλιεργειών. 

 Η τιμολογιακή πολιτική διαμορφώνεται ως εξής:

Pol
2011
2012
12
22,43 ευρώ/τόνος
24,6 ευρώ/τόνος
14
32,65
34,6
16
39,99
42,14

Να σημειωθεί ότι για τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία φέτος επανέρχονται και τα 3,30 ευρώ ο τόνος, που πέρυσι είχαν κοπεί.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *