ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΑΙΡΟΣ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ…

Υποχωρεί τις επόμενες ημέρες το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή. Ωστόσο, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και τα 9 μποφόρ το Σάββατο, με αποτέλεσμα πιθανότατα να παρουσιαστούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη ο υδράργυρος στην Αττική θα δείξει από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς. Γενικότερα θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια…

τοπικά θα είναι ολικός. Λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην ανατολική νησιωτική χωρα. 
Για αύριο, Παρασκευή, αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθεί και πάλι παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα αναμένονται χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 4-7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο, οπότε θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Ωστόσο, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι θυελλώδεις φτάνοντας τοπικά και τα 9 μποφόρ.
Σε πτώση η θερμοκρασία την Κυριακή, με τους ανέμους στα πελάγη να εξασθενούν φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Σε μικρή άνοδο θα είναι η θερμοκρασία τη Δευτέρα, με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη που δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη.
in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *