ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε έναν ειδικό ιστοχώρο για τα νηπιαγωγεία, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη διεύθυνση http://educators.saferinternet.gr. Στόχος είναι να εξυπηρετήσει τη διαπιστωμένη ανάγκη για το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.
Ο ιστοχώρος, παρέχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τους γονείς τους σχετικά…
με την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Επίσης φιλοδοξεί να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης.
Οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων, μπορούν να βρουν δύο συνοπτικούς οδηγούς του Κέντρου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σε μορφή που μπορούν εύκολα να εκτυπώσουν και να συρράψουν, καθώς και μια αναλυτική παρουσίαση για όλα τα ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης (για τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να οργανώσουν σχετικές ομιλίες στο σχολείο τους).
Επίσης υπάρχουν online δραστηριότητες και διαδραστικά κουίζ, νομικές πληροφορίες και ο online διασκεδαστικός οδηγός ασφάλειας «eSafetyKit» για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο INSAFE. Ο ιστοχώρος http://educators.saferinternet.gr θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται διαρκώς με νέο υλικό.
kathimerini

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *