ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΑΙΡΟΣ: Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί που βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.
Ειδικότερα….
στην Αττική αναμένεται αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (-02) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 (-6) έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στη δυτική Μακεδονία από μείον 19 (-19) έως 0 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδα στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-01) έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 (-05) έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα νότια θα σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα νότια αυξημένες, όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
madata.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *