Tέλος στο «χωρισμό» οικογενειών στις οποίες και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί, επιδιώκει να βάλει Διακλαδική Επιτροπή που συγκροτεί το ΓΕΕΘΑ. Η επιτροπή έχει αντικείμενο να αντιμετωπίζει άμεσα και κατά περίπτωση κάποιες δυσλειτουργίες Υπουργικής Απόφασης του 2011 που αφορά την συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών.
Η υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε τον Μάρτιο 2011, όπως αναφέρουν τα Νέα αντιμετώπισε με τρόπο θεσμικό και…
Κατά την εφαρμογή της καινοτόμου απόφασης διαπιστώθηκαν, υποστηρίζεται από το ΓΕΕΘΑ, κάποιες δυσλειτουργίες σε επιμέρους πεδία εφαρμογής.
Η Διακλαδική Επιτροπή – όπως προκύπτει από το σκεπτικό συγκρότησης της – θα ελέγχει τις περιπτώσεις αυτοβούλως ή μετά από προσφυγές έγκαιρα, μία προς μία με στόχο να δίνονται άμεσες λύσεις, με οι οποίες να ικανοποιούνται βασικές αρχές μιας «ενωμένης οικογένειας».
Αυτό, υποστηρίζεται, θα γίνεται με τρόπο που:
– Να υπηρετούν οι δύο σύζυγοι μαζί
-Να μετατίθενται μαζί.
-Να γίνονται ταυτόχρονα και οι μετακινήσεις κατά τις μεταθέσεις τους, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τοποθετούνται μεν μαζί, αλλά να υπάρχει χρονική υστέρηση μεταξύ τους (πχ ένας Ιούνιο, άλλος Σεπτέμβριο).
-Να μετατίθενται οι δύο σύζυγοι ταυτόχρονα και σε έκτακτες μεταθέσεις. Ακόμα και αν ένας εκ των δύο μετατεθεί έκτακτα (πχ Φεβρουάριο), να τον ακολουθεί και ο άλλος.
-Να υλοποιούνται οι μεταθέσεις κατά το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία είναι κλειστά τα σχολεία.
-Να διευθετεί προβλήματα σε τοποθετήσεις λόγω υπηρεσιακών αναγκών ή εξέλιξης του ενός (τοποθέτηση για χρόνο διοίκησης) και μη ύπαρξης οργανικής θέσης για τον/την ένστολο σύζυγο.
star.gr
Αφήστε μια απάντηση