Ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα αλλά και ο μήνας του… καρότου. Είναι η εποχή κατανάλωσης καρότου, αφού το βρίσκουμε πλέον φρέσκο.
Το καρότο κατά την αρχαιότητα ήταν από τα πιο πολύτιμα λαχανικά με φαρμακευτικές δράσεις. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ευεργετώντας την όραση, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η β-καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική ουσία (υπεύθυνη για το χρώμα του καρότου) διαθέτει ξεχωριστές…
αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αποτρέποντας την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και εν τέλει προστατεύοντας τα κύτταρα. Το βήτα-καροτένιο έχει σπουδαίες αντιγηραντικές ιδιότητες, γιατί μετατρεπόμενο σε βιταμίνη Α ενισχύει την ίδια την παραγωγή της.
Στη χώρα μας η μεγαλύτερη παραγωγή καρότων γίνεται στη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Επειδή το καρότο περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες Α,Ε, όταν συνοδεύεται με ελαιόλαδο ευνοείται η απορρόφησή τους.
zougla
Αφήστε μια απάντηση