ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ

Οι ερευνητές εδώ και χρόνια έχουν βάλει το πράσινο τσάι στο μικροσκόπιο μελετώντας την επίδρασή του σε πλειάδα νόσων, από τον καρκίνο έως τη χοληστερόλη. Ήδη, εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα φύλλα του πράσινου τσαγιού ενδεχομένως βοηθούν να αποκατασταθεί η φθορά των κυττάρων που είναι υπεύθυνη για πολλές νόσους.
Μία νέα Ιαπωνική μελέτη όμως έρχεται να προσθέσει ακόμα…
μία γνώση. Οι ερευνητές μελετούσαν επί 3 χρόνια 14.000 ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών. Όσοι εξ’ αυτών έπιναν τη μεγαλύτερη ποσότητα πράσινου τσαγιού, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν λειτουργικές αναπηρίες ή προβλήματα που θα τους εμπόδιζαν να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες όπως να ντύνονται μόνοι τους ή να κάνουν μπάνιο.

Η αιτία σύμφωνα με τους ειδικούς έγκειται στο γεγονός ότι το πράσινο τσάι περιέχει στοιχεία που ενδεχομένως βοηθούν στη διατήρηση της μυικής δύναμης των ποδιών στις ηλικιωμένες γυναίκες.

Στην αντίπερα όχθη, το 13% όσων έπιναν λιγότερο από μία κούπα πράσινο τσάι την ημέρα, στην διάρκεια των 3 ετών απέκτησαν προβλήματα που τους εμπόδιζαν στην καθημερινότητά τους.

Η μελέτη δεν απέδειξε ότι από μόνο του το πράσινο τσάι καθιστά έναν άνθρωπο πιο υγιή. Άλλωστε οι άνθρωποι που αγαπούν το πράσινο τσάι, ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί ότι ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή, καπνίζουν σε μικρότερο ποσοστό, εκδηλώνουν σε μικρότερο ποσοστό εμφράγματα του μυοκαρδίου και εν τέλει διαθέτουν πνευματική διαύγεια.

Όσοι έπιναν τουλάχιστον πέντε κούπες πράσινο τσάι την ημέρα, είχαν κατά 1/3 λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αναπηρίες λόγω ηλικίας από αυτούς που έπιναν μόλις μία κούπα τσάι την ημέρα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό τα γνωρίζουμε ότι επειδή το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και βιταμίνη Κ, μπορεί να αλληλεπιδρά με φάρμακα που λαμβάνονται προληπτικά για τις θρομβώσεις στο αίμα.
ellispoint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *