Τσικονοπέμπτη! Καλή παρέα και κρέας… Τα κάρβουνα έχουν πάρει φωτιά. Το ξέρατε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σωστή διατροφή; Τόσο για την υγεία, όσο και για την σιλουέτα σας…
“Η διαδικασία παρασκευής – ψησίματος, ενός τροφίμου είναι ένας καθοριστικός παράγοντας ως προς την προάσπιση της υγείας μας και την ορθή απόδοση των…
χρήσιμων συστατικών του τροφίμου, όπου εξασφαλίζεται η ορθή θρέψη του οργανισμού μας” επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς
Τι κερδίζετε από τη… σχάρα!
Οι διαιτολόγοι συστήνουν τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής γιατί δεν είναι απλώς πολύ νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Ο Νικόλαος Κριαράς εξηγεί για τα ωφέλη του ψησίματος στα κάρβουνα:
– Υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ψήνει πιο ελκυστικά τα τρόφιμα, προσφέροντας τους ιδιαίτερη γεύση, που με τη προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων το τρόφιμο αποκτά σημαντικά οφέλη.
– Το λίπος μειώνεται δραματικά, το ίδιο και οι θερμίδες! Με το ψήσιμο στα κάρβουνα, χάνεται το περισσότερο λίπος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι θερµίδες κατά 25%!
– Κάνει φυσικά το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Με την κατάλληλη δηλαδή προετοιμασία στα κάρβουνα, θα έχετε το φαγητό σας έτοιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
– Το συστατικό της ισορροπημένης διατροφής. Ψητό κρέας και λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να είστε σίγουροι πως η διατροφή σας είναι ισορροπημένη και σωστή.
TΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Όπως καταλαβαίνετε η Τσικνοπέμπτη είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσετε ψητές λιχουδιές! “Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα” επισημαίνει ο διαιτολόγος.
– Διατηρείστε τη σωστή απόσταση μεταξύ φωτιάς και κρέατος. Ποτέ δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα… Αν δεν τηρείται η σωστή τιμή απόστασης μεταξύ τροφίμου και φωτιάς, τότε το τρόφιμο καίγεται πιο γρήγορα, αλλοιώνεται πιο γρήγορα και ενδεχομένως αναπτύσσει διάφορες καρκινογόνες ουσίες.
– Φροντίστε η φωτιά σας να έχει “χωνέψει” καλά πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο. Όταν τα κάρβουνα καούν καλά δεν αναδύουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σας.
– Ρίξτε μπόλικο λεμόνι στα κρέατα αφού ψηθούν. Δεν είναι μόνο η γεύση του, αλλά και οι αντισηπτικές του ιδιότητες που θα καταστρέψουν τυχόν μικροοργανισμούς.
in2life.gr
Αφήστε μια απάντηση