ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. 
Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα….

εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου διαβάζεται σε κάθε θέατρο πριν από την παράσταση της 27ης Μαρτίου. 

Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου
John Malkovich
Νιώθω τιμή που το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στην Unesco μου ζήτησε να απευθύνω αυτόν τον χαιρετισμό με αφορμή την 50ή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Θα ήθελα να απευθύνω το σύντομο μήνυμα μου στους συναδέλφους μου στο Θέατρο, τους όμοιούς μου και συντρόφους μου. 
Είθε το έργο σας να είναι συναρπαστικό και αυθεντικό. Να είναι βαθύ, συγκινητικό, στοχαστικό και μοναδικό. 
Να μας βοηθήσει να σκεφτούμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μακάρι, αυτός ο στοχασμός, να γίνει με συναίσθημα, ειλικρίνεια, αμεροληψία και χάρη.
Είθε να αντεπεξέλθετε στις αντιξοότητες, να κατανικήσετε τη λογοκρισία, τη φτώχεια και τον μηδενισμό, όπως πολλοί από εσάς θα αναγκαστούν να κάνουν.
Ας είστε ευλογημένοι, με ταλέντο και με σθένος για να μας διδάξετε τους χτύπους της καρδιάς του ανθρώπου σε όλη του την πολυπλοκότητα, να έχετε την ταπεινότητα και την περιέργεια να το κάνετε το έργο της ζωής σας. 
Και μακάρι οι καλύτεροι από εσάς- γιατί μόνο οι καλύτεροι και ακόμα και αυτοί, σε σπάνιες και φευγαλέες στιγμές- θα αξιωθούν να σκιαγραφήσουν αυτό το βασικό ερώτημα «πώς ζούμε τις ζωές μας;». Καλό δρόμο!

Μετάφραση από τα αγγλικά για το in.gr: Nατάσσα Κοντογιάννη 

John Malkovich, Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης
Είναι πάνω απ’ όλα καλλιτέχνης του θεάτρου. Αφού ανακάλυψε το θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στο Illinois State University, δημιούργησε το 1976 τη διάσημη θεατρική ομάδα Steppenwolf με τους Terry Kinney, Jeff Perry και Gary Sinise. Έγινε γνωστός από τον κινηματογράφο με την ερμηνεία του Βαλμόν στην ταινία Επικίνδυνες σχέσεις του Stephen Frears όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τις Michelle Pfeiffer και Glenn Close.
Μετά απ’ αυτόν τον ρόλο, ο οποίος αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην καριέρα του, συμμετείχε σε περισσότερες από 70 ταινίες στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό.
Έχει ερμηνεύσει μια μεγάλη γκάμα από ρόλους και έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες Μια θέση στην καρδιά (1984) και Η δεύτερη ευκαιρία (1993). Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία του στις ταινίες Κραυγές στη σιωπή (1984), Επικίνδυνες σχέσεις (1988), Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς (1999) και Η ανταλλαγή (2008).
Το 2011 σκηνοθέτησε τις Επικίνδυνες σχέσεις στο Théâtre de l’Atelier στο Παρίσι. Πρόκειται για την τρίτη θεατρική παραγωγή του μετά την επιτυχία των έργων Hysteria (Marigny, 2002) και Good Canary (Comedia 2007). Για το τελευταίο βραβεύτηκε με το βραβείο Molière καλύτερης σκηνοθεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *