ΤΟΠΙΚΑ posted by

150.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ

Ζούγκλα θυμίζει ο εργασιακός χάρτης το τελευταίο διάστημα, αφού η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ νόμους, μέτρα και εξαγγελίες.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
– Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (περίπου 150.000) δεν έχει καταβάλλει μισθούς στους εργαζόμενους για….

τουλάχιστον τρεις μήνες. Από την άλλη πλευρά μόνο μία στις 10 επιχειρήσεις πληρώνει τους εργαζόμενους εγκαίρως και χωρίς καμία καθυστέρηση.
– Για πρώτη φορά οι νέες προσλήψεις με μερική ή εκ περιτροπής εργασία υπερβαίνουν τις προσλήψεις με πλήρη απασχόληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς το 51% των νέων προσλήψεων αφορούσε ευέλικτες μορφές απασχόλησης και κατά συνέπεια και κατά συνέπεια ελαστικούς μισθούς.
– Μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους πάνω από 15.000 άτομα από την πλήρη εργασία πήγε στη μερική ή εκ περιτροπής, πράγμα που είχε συνέπειες και στο μισθό τους.
– Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη.
– Ένας στους 4 εργαζόμενους έχει ατομική σύμβαση εργασίας. Στον αντίποδα μόνο 40 κλαδικές συμβάσεις παραμένουν ακόμη σε ισχύ.
Οι σημαντικότερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, περίπου 400.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα. 

madata

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *