ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΤΕΙ

Πολλά είναι τα ΤΕΙ που αναστέλλουν τη λειτουργία τους σήμερα Πέμπτη 29 και αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου. Κλειστά θα παραμείνουν τα ΤΕΙ: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Καβάλας, Σερρών και Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις…
Η ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας:

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 28-03-2012 και σε συνέχεια της από 22-03-2012 σχετικής απόφασης της Συνέλευσης του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από κάθε δραστηριότητα (διοικητική και εκπαιδευτική) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-03-2012, διότι:
Μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.
Παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, στις 09-03-2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες, το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί άμεσα αποτελεσματική λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν το Ίδρυμα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή εξακολουθήσουν να υφίστανται οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστονΗ ανακοίνωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:


Θεσσαλονίκη 28 Μαρτίου 2012 
Το Συμβούλιο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην 7η Συνεδρίασή του στις 28 Μαρτίου 2012 ομόφωνα αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος από κάθε δραστηριότητα την Πέμπτη 29 Μαρτίου και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 διότι:
Μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του Ιδρύματος κατά 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 και 
Με το από 21-3-2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, μας δηλώθηκε ότι ο λογαριασμός διαθεσίμων, από τον οποίο τροφοδοτείται το Ίδρυμά μας για τις λειτουργικές του ανάγκες έχει εξανεμισθεί. Έτσι μόλις μεταφέρθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα του Ιδρύματος μας στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτά μετατράπηκαν άμεσα σε ομόλογα του δημοσίου, παρά το ότι ήταν γνωστό ότι επίκειται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων το λεγόμενο PSI (Private Sector Involvement). Στην συνέχεια υπήχθησαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής οπότε και εξανεμίσθηκε ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος μας.
Επειδή και ανεξαρτήτως των όποιων ρυθμίσεων που εκτέθηκαν σε σχέση με την ευθύνη του διαχειριστή, ρυθμίσεις καταφανώς αμφίβολης συνταγματικότητας, το Ίδρυμα κατέθεσε σήμερα 28-3-2012 μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί η ευθύνη οιοδήποτε εμπλεκομένου στις ενέργειες που οδήγησαν στην απώλεια του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και την δραματική οικονομική κατάσταση την οποία πλέον αντιμετωπίζουμε.
Κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές είναι αδύνατη η λειτουργία και παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας από το τέταρτο σε μέγεθος Ανώτατο Ίδρυμα της χώρας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παύλος Αχ. Καρακολτσίδης
Καθηγητής
frappedoupoli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *