ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ;

Σφραγισμένες με την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων» θα πρέπει να είναι οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι φορολογούμενοι στη «φοροκάρτα» τους.
Η διαδικασία σφράγισης των αποδείξεων αυτών προκειμένου να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους φορολογούμενους προβλέπεται στην απόφαση ΠΟΛ.1063/5.3.2012 του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η οποία….

αναλυτικά έχει ως εξής:
ΠΟΛ.1063/5.3.2012
Τρόπος έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών τα στοιχεία των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Ν. 2238/1994.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
1. Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που επέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων που ορίζεται με τις διατάξεις, της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Ν. 2238/1994, τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.

2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του Ν. 1809/1988, μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.

paseges

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *