ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κώστας Τζικόπουλος: Από την Αλεξάνδρεια στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας!

Κώστας Τζικόπουλος: Από την Αλεξάνδρεια στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας!

tzikopoulosO Κώστας Τζικόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1977. Μεγάλωσε τα παιδικά του χρόνια στην Καψόχωρα και τελείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας. Από 15 ετών είναι στον χώρο του τουρισμού ως ξενοδοχοϋπάλληλος.

Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη Ξενοδοχειακή Διοίκηση και εργάστηκε σε αρκετά μέρη στην Ελλάδα όπως Χαλκιδική, Ρόδο, Πελοπόννησο, Πιερία, Σκιάθο, Σύβοτα Θεσπρωτίας κ.α.

Από το 2007 κατέχει την θέση του γενικού Διευθυντή σε μεγάλες και καταξιωμένες ξενοδοχειακές μονάδες.

Το 2011 ίδρυσε  δική του εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τουριστικές επιχειρήσεις. Στο χαρτοφυλάκιο του σήμερα μπορεί κάποιος να δει ένα 5***** κατάλυμα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα 3*** ξενοδοχείο στην Σκιάθο, ένα 4**** boutique ξενοδοχείο στο Καρπενήσι και ένα εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη .

Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορους νέους και νέες από την περιοχή μας, προσφέροντας τους εργασία και προοπτικές στον τουριστικό κλάδο .

Το προσωπικό του στοίχημα είναι το rentavillaingreece.com . Η μόνιμη του επαγγελματική εγρήγορση τον οδήγησε στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας ενοικιάσεων βιλών για διακοπές σε όλη την Ελλάδα. Αν και μόλις στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας, θεωρείται η καλύτερη στην Ελλάδα στην κατηγορία της με μεγάλη απήχηση και στο εξωτερικό.

“Πέσαμε πάνω” στον Κώστα σερφάροντας στο ίντερνετ και διαπιστώσαμε πως η σελίδα του rentavillaingreece.com έχει μεγάλη απήχηση στο Google με μεγάλους αριθμούς επισκέψεων καθημερινά.

Επικοινωνήσαμε με τον ίδιο αναζητώντας το τηλέφωνο μέσω κοινών γνωστών και ζητήσαμε λίγα λόγια:

Ερ. Πως ξεκίνησες την ιστορία με τα ξενοδοχεία;

Απ.: Τυχαία όταν ήμουν 15 ετών η μητέρα μου μεσολάβησε να εργαστώ σε ένα ξενοδοχείο της Πιερίας . Τότε, σαν πιτσιρίκι, πήγα με σκοπό να συνδυάσω την δουλειά με διακοπές και να πάρω κι ένα χαρτζιλίκι. Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο επάγγελμα και αποφάσισα ενστικτωδώς ότι θα το ακολουθήσω. Σπούδασα ξενοδοχειακή διοίκηση και κάπως έτσι προχώρησα. Ηθελε και θέλει πολύ υπομονή, επαγγελματικό θράσος και τύχη.

Ερ.: Που σε βρίσκουμε τώρα;

Απ.: Τώρα είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Εχουμε με την σύζυγο μου την δική μας εταιρεία (και η ίδια του επαγγέλματος). Η πραγματικότητα είναι πως η εταιρεία γεννήθηκε από μόνη της καθώς από την περίοδο που καθιερώθηκα στον χώρο, υπήρξαν αρκετές κρούσεις από ξενοδόχους. Ετσι οδηγηθήκαμε σε μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όπως καταλαβαίνεις το καλοκαίρι για εμάς είναι ένας γολγοθάς. Τον χειμώνα ηρεμούν λίγο τα πράγματα και η πόλη μας είναι η βάση μας καθώς έχουμε και δύο παιδιά που είδη έχουν μπει σε ηλικίες σχολείου.
Ερ: Έχει προοπτική ο κλάδος σου;
Απ.: Βασικά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν υπολογίσεις ότι η Ελλάδα σαν κύριο προϊόν έχει τα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό και μέχρι πριν από 2 χρόνια δεν υπήρχε υπουργείο τουρισμού, καταλαβαίνεις …. Ένας 18χρονος μαθητής σήμερα για να σπουδάσει και να γίνει λογιστής πρέπει να έχει γενικό βαθμό 15-16. Για να μπει στον τουρισμό χρειάζεται 11-12. Κανονικά έπρεπε να χρειάζεται 19, στην Ελλάδα να υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 σχολές με δίδακτρα 30.000 ευρώ τον χρόνο και να έρχονται μαθητές του εξωτερικού και να μας πληρώνουν για να τους διδάξουμε την Ελληνική φιλοξενία και την λέξη “φιλότιμο”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Παρόλα αυτά το επάγγελμα μας πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή και κάποιος που θέλει να μείνει στον χώρο και να προχωρήσει, τις ευκαιρίες του θα τις πάρει .
Ερ.: Τα επόμενα σου σχέδια;
Απ.: Συνεχίζουμε ρεαλιστικά και με όλες μας τις δυνάμεις στην εταιρεία μας. Το μεγάλο μας στοίχημα πλέον είναι το rentavillaingreece.com το οποίο είδη εκτός από πολλούς πελάτες έχει προσελκύσει και μεγάλους tour operators του εξωτερικού για πιθανές συνεργασίες. Τέλος, θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω την σύζυγο μου Βασιλική, χωρίς την οποία δεν γνωρίζω τι θα είχα καταφέρει μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *