ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

Προγράμματα 600 εκατ. ευρώ για την απασχόληση των νέων

Προγράμματα 600 εκατ. ευρώ για την απασχόληση των νέων
job 6Επτά νέα προγράμματα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων καθώς και 13 που ήδη υλοποιούνται, παρουσίασαν οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.
Τα εν λόγω προγράμματα περιλαμβάνονται στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων», έχουν συνολικό κόστος 600 εκ. ευρώ και αφορούν 350 χιλιάδες νέους έως 35 ετών.
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που απευθύνονται στους…

νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 
 
Kατά την παρουσίαση, o υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα κοστίζει ετησίως 2 δισ. ευρώ, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η ανεργία των νέων είναι χωρίς προηγούμενο και η καταπολέμησή της αποτελεί μια μάχη που δεν γίνεται να μην κερδιθεί.
Πρόκειται για 8 προγράμματα του υπουργείου Εργασίας που αφορούν 62.900 ανέργους, 10 του υπουργείου Παιδείας για 283.000 φοιτητές και σπουδαστές με στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τέλος δυο προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα των νέων. 
 
Τα 13 προγράμματα ήδη υλοποιούνται ενώ τα υπόλοιπα 7 θα προκηρυχτούν και θα ξεκινήσει η υλοποίηση τους εντός του επομένου τριμήνου. 
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη, στοχευμένη και αλληλοσυμπληρούμενη δράση για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας των νέων στη χώρα μας. 
 
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» ΕΔΩ
skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *