ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

Θέσεις εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος

Θέσεις εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος
trapezaelladosΕιδικούς επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό θα προσλάβει ως το καλοκαίρι η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και της συνέντευξης.
Το αίτημα αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο, όταν οριστικοποιηθεί η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότηα και διευκρινιστούν τα τελικά κριτήρια εποιλογής, ενώ…

σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκεται να καλυφθούν κενές θέσεις υπαλλήλων που αποχώρησαν.
 
Ο νέος διαγωνισμός της ΤτΕ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.
Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.
 
Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος διαγωνισμός της Τράπεζας είχε γίνε τον Ιανουάριο του 2011(προκήρυξη 1Ε/2010) και αφορούσε στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού. Έκτοτε από την Τράπεζα έχει αποχωρήσει το 20% του προσωπικού της, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί επιπρόσθετες αρμοδιότητες όπως η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών κτλ.
 
Το προσωπικό της απαριθμεί γύρω στα 2.000 άτομα, εκ των οποίων οι 1.200 είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. Στο τελευταίο “κύμα” αποχωρήσεων τον περασμένο Νομέβριο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πολλά διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ που είχαν θεσμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εξαιτίας των αλλαγών που έφερνε το πουλνομοσ΄χεδιο της κυβέρνησης και αφορούσαν σημαντική μείωση των αποδοχών διευθυντικών στελεχών στις τράπεζες.
 
Ο νέος διαγωνισμός
Οι θέσεις που θα προκηρύξει η Τράπεζα αφορούν ειδικούς επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά, την Αναλογιστική, την Ελεγκτική και την Ασφαλιστική και άλλους τομείς της τραπεζικής. Επίσης πρόκειται να προσληφθούν υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων και μεταφραστές επιμελητές κειμένων κυρίως οικονομικού περιεχομένου.
 
Για να συμμετέχει κάποιος στην προκήρυξη των ειδικών επιστημόνων, θα πρέπει να διαθέται τον βασικό τίτλο σπουδών, επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης (συνδυασμός μεταπτυχιακών σπουδών και εμπειρείας), άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πρϋπηρεσία κατά προτίμηση σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλπ) ή σε εθνικές κεντρικές τράπεζες, ή σε ερευνητικά/πανεπιστημιακά ιδρύματα.
 
Η επιλογή των επιτυχόντων ΕΕΠ θα γίνει με μόρια (βάσει προσόντων) και συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής επιλογής. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τους υποψηφίους και θα τους κατατάξει σε σειρά προτεραιότητας σε πίνακες κατάταξης με βάση τους τίτλους σπουδών τους (βασικούς και μεταπτυχιακούς), τη βαθμολογία των τίτλων αυτών, τη γνώση ξένων γλωσσών, την εμπειρία, τις επιστημονικές εργασίες και άλλες συναφείς δραστηριότητες των υποψηφίων, καθώς και το πόρισμα που αποκομίζει από τις ατομικές συνεντεύξεις, τις οποίες θα πραγματοποιεί με αυτούς.
 
(Έθνος)
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *