Υλικά:
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
450 γρ. φρέσκο ανθότυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1/2 κ. ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ.σκόρδο τριμμένες ή λυωμένες
1/2 κ.γ. ζάχαρη
φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια ζυμώνοντας καλά τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο τουλάχιστον 30′.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει περίπου 15′, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνουμε πάλι πριν να τα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό. Ταιριάζουν με λευκό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
gastronomos.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση