Υλικά:
Έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
12 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι μαϊντανό
300 γρ. τυρί φέτα
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο…
Έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
12 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι μαϊντανό
300 γρ. τυρί φέτα
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο…
ελαιόλαδο
200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Στην αρχή πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Έπειτα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε το φύλλο καλά και απλώνουμε ακόμη ένα φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με 4 φύλλα για το κάτω μέρος. Ρίχνουμε τη γέμιση με τις πιπεριές και από πάνω ρίχνουμε την φέτα θρυμματίζοντας με το χέρι.Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα με το πινέλο μας καλά – όπως κάναμε προηγουμένως – μέχρι να συμπληρωθούν ακόμη 4 φύλλα από πάνω. Στο τέλος, βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω και διπλώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.
- Τέλος, χαράζουμε την πίτα για να σχηματιστούν τα κομμάτια και ψήνουμε την πιπερόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180 °C.
Άτομα: 16, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 10 €
foodtrails.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση