ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα καρότου

Συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα καρότου
mosxarakisaltsakarotouΥλικά
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 καρότα
2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε κρεμμύδι και καρότο. Αφήνουμε να μαραθούν. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 + ½ ώρα περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Το σερβίρουμε με άσπρο ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο. Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *