Υλικά
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο…
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.
2. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
3. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση