ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Λεφτά δεν υπάρχουν τελικά ούτε για τα απαραίτητα, για τη σωτηρία της ζωής αφού οι Έλληνες παραμελούν και το αλλεργικό άσθμα λόγω κρίσης και δεν αγοράζουν ούτε τα φάρμακά τους όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους. 
Ούτε ελάχιστα χρήματα για να θεραπευτούν δεν μπορούν πια να διαθέσουν οι Έλληνες καθώς δεν αγοράζουν τα……
αναγκαία για τη ζωή τους φάρμακα με συνέπεια να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα η υγεία τους. 
Σύμφωνα με τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας οι ασθενείς με αλλεργικό άσθμα ή με άλλες αλλεργίες δεν μπορούν να επισκεφθούν ούτε το γιατρό τους αφού 1 στους 2 τηλεφωνούν για να πάρουν οδηγίες ώστε να γλιτώσουν τα χρήματα από την επίσκεψη. 
Δυσβάσταχτη είναι και η συμμετοχή 25% στην αγορά φαρμάκων αφού οι περισσότεροι δεν τα διαθέτουν. Όμως ο κίνδυνος είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Γιάννη Παρασκευόπουλο να υποστούν σοβαρές βλάβες οι πνεύμονες των ασθενών και ειδικά των παιδιών που πάσχουν από αλλεργικό άσθμα. 
Η Τζένη Καψάλη Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας εξηγεί πως πολλοί αποφεύγουν την αγορά φαρμάκων και τις ιατρικές εξετάσεις και καταφεύγουν στο φαρμακείο για να αγοράσουν ένα απλό αντισταμινικό. 
Να σημειωθεί ότι οι απλές θεραπείες για το αλλεργικό άσθμα κοστίζουν από 100 έως 150 ευρώ και η συμμετοχή ανέρχεται στο 25%. Άρα συμπεραίνει κανείς τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες. 
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι αλλεργίες παρουσιάζουν ανοδική τάση στην Ελλάδα. Η αλόγιστη παρέμβασή μας στη φύση, με την καταστροφή του δασικού πλούτου, την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παράλληλα με την αλλαγή στον τρόπο διαβίωσης σε «αποστειρωμένα» διαμερίσματα, μακριά από τη φύση και χωρίς ουσιαστική επαφή με ζώα, έχει οδηγήσει σε περιβαλλοντικά αδιέξοδα και εντυπωσιακή αύξηση των αλλεργικών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του αλλεργικού βρογχικού άσθματος.
Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια. Πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το 22% του πληθυσμού, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάσχει από κάποια μορφή αλλεργίας. Οι ίδιες μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι αλλεργίες ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για το θάνατο 180.000 ατόμων κάθε χρόνο, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις στατιστικές, ο ένας στους τρεις θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του. 
Ανοδική τάση παρουσιάζουν οι αλλεργίες στην Ελλάδα. Η αλόγιστη παρέμβασή μας στη φύση, με την καταστροφή του δασικού πλούτου, την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παράλληλα με την αλλαγή στον τρόπο διαβίωσης σε «αποστειρωμένα» διαμερίσματα, μακριά από τη φύση και χωρίς ουσιαστική επαφή με ζώα, έχει οδηγήσει σε περιβαλλοντικά αδιέξοδα και εντυπωσιακή αύξηση των αλλεργικών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του αλλεργικού βρογχικού άσθματος. Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια.
Πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το 22% του πληθυσμού, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάσχει από κάποια μορφή αλλεργίας. Οι ίδιες μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι αλλεργίες ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για το θάνατο 180.000 ατόμων κάθε χρόνο, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις στατιστικές, ο ένας στους τρεις θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του. 
Και οι Έλληνες σε μια τέτοια εποχή δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θεραπείες ακόμη και για την πρόληψη του βρογχικού άσθματος. 
Μία από αυτές είναι η Ομαλιζουμάμπη, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, που συμβάλει σημαντικά στη μείωση των παροξυσμών του άσθματος, τη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας και εν τέλει στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Στοχεύει στη «ρίζα» του προβλήματος, δεσμεύοντας την ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) η οποία, αναγνωρίζοντας ως «εχθρούς» τα αλλεργιογόνα, ενεργοποιεί την αλλεργική αντίδραση, με τελικό αποτέλεσμα τα συμπτώματα της αλλεργίας.
iatropedia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *