ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
-Χοιρινό από λαιμό, 2 κιλά (ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε να φτιάξουμε),
-2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα,
-12 φύλλα δάφνης κομμένα στη μέση,
-Κόκκινο κρασί, ένα ποτηράκι,
-Ξίδι μπαλσάμικο 1 κουτ. της σούπας,
-Μέλι 1 κουτ. της σούπας,
-θυμάρι 1 κουτ. της σούπας,
-ελαιόλαδο 4 κουτ. της σούπας,
-αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
– Μετά κόβουμε το κρέας κομματάκια, σε μέγεθος καρυδιού.
– Το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ ένα κομματάκι κρέας, ένα κομματάκι κρεμμύδι και ένα κομματάκι δάφνη.
– Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί μέσα στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
– Αν δεν θέλουμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
– Τα σερβίρουμε ζεστά.
– Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές ή κολοκυθάκια βραστά.
Καλή σας όρεξη!
www.olafree.com
Αφήστε μια απάντηση