Η κατανάλωση ψαριού είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή τους διότι περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Πολλά παιδιά αρνούνται να καταναλώσουν ψάρι κυρίως όταν έχει προηγηθεί κάποιος επώδυνος τραυματισμός από κόκαλο. Θα πρέπει να δώσουμε το χρόνο στο παιδί να ξεπεράσει τη φοβία του και να…..
καθαρίζουμε εμείς οι ίδιοι το ψάρι πολύ προσεκτικά. Αν το δώσετε τεμαχισμένο σε πολύ μικρά κομμάτια ανακατεμένο με πολλά λαχανικά , μπορεί και να διαφύγει της προσοχής του και να το φάει πιο εύκολα.
Ακόμη μια καλή λύση είναι να επιλέξουμε φιλέτο ψαριού, ή σουβλάκι (τεμαχισμένα κομμάτια μεγάλου ψαριού) που θα κάνουν καλύτερη οπτική εντύπωση στα παιδιά. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευρηματικοί ως προς το μαγείρεμα και τον τρόπο σερβιρίσματος. Τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται από τα χρώματα οπότε θα το έτρωγαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό εάν ήταν σερβιρισμένο με ανάμικτα λαχανικά.
Προσέξτε όμως να μην έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση γιατί τότε πιθανότατα να ενοχλήσει το παιδί και να μην θέλει να το ξαναδοκιμάσει. Επίσης προσπαθήστε να μην μάθετε στο παιδί να τρώει τηγανητά ψάρια.
Και να θυμάστε πάντα ότι το παιδί σαν πρότυπο και εικόνα σχετικά με την διατροφή του έχει εσάς. Αν εσείς δεν προβάλετε μια θετική εικόνα σχετικά με την κατανάλωση ενός τροφίμου, τότε πιθανότατα αυτή να εντυπωθεί στο παιδί. Επίσης η υπερβολική πίεση αλλά και η εύκολη υποχώρηση από το να φάει ή να δοκιμάσει το ψάρι μπορεί να οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στην άρνηση κατανάλωσής του. Αφήστε να περάσει λίγη ώρα και μετά προσπαθήστε ξανά να του δώστε το φαγητό του. Αν δεν πεινάει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λογικό είναι να αρνηθεί να φάει.
diatrofi.gr
Αφήστε μια απάντηση