Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
2 κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή…..
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους). Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
argiro.gr
Αφήστε μια απάντηση