ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 8-10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γρ λιγκουίνι
250 γρ καπνιστό σολομό
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά βούτυρο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι για 8 με 10 λεπτά.
Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε την μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τον καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το ούζο, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύετε καλά και βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα λιγκουίνι και ανακατεύετε καλά .
Όταν η κρέμα γάλακτος έχει πάει παντού ξαναζεσταίνετε τα λιγκουίνι και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.

Τα μυστικά της συνταγής
Μην βάλετε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά γιατί θα σας κόψει.
Μπορείτε αντί για λιγκουίνι να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ζυμαρικό της αρεσκεία σας.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με μικρά κομμάτια φρέσκου σολομού. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία μόνο που θα τα αφήσετε παραπάνω στην κατσαρόλα και σε μεγαλύτερη θερμοκρασία για να ψηθούν.
Το ούζο δεν είναι απαραίτητο στην συνταγή αλλά δίνει μια γεύση πιο λεπτή στην συνταγή.
sidayes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *