Υλικά
24 κανελόνια
2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
Για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένος
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού……
1/2 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γλ. ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού κονιάκ
φρεσκοτριμμένο πιπέριαλάτι
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Για την κρέμα
1 λίτρο ζεστό γάλα
100 γραμμ βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½ γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί. Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τ’ ακουμπάμε στην κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και τέλος με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 25΄ σκεπασμένα. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
argiro.gr
Αφήστε μια απάντηση