Χρόνος προετοιμασίας: 20′, μαγείρεμα: 90′
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι (ελιά), σε μικρές μερίδες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο, ολόκληρη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε…..
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. πελτέ, διαλυμένος σε 1 φλ. ζεστό νερό
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό, τριμμένο
1 φλ. ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια
200 γρ. φέτα, σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με την πιπεριά, την πάπρικα και τον κόλιαντρο μέχρι το μοσχαράκι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πελτέ και το θυμάρι. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα, τον μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά σκεπασμένο πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας, ώστε να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
Tips
Το ίδιο φαγητό μπορούμε να το φτιάξουμε και με κοτόπουλο, με κόκορα ή με κατσικάκι
Σερβίρεται με πουρέ, πατατοκροκέτες, αλλά και με ρύζι
tovima
Επιλογή θέματος: Ο. Ν.
Αφήστε μια απάντηση