ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ VENUS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Χρήσιμες οδηγίες φυτοπροστασίας για τις ροδακινιές ενάντια στην ανάρσια, το φυλλοδέτη και την καρπόκαψα παρέχει στους παραγωγούς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας Venus. Σύμφωνα με όσα συστήνουν οι γεωπόνοι της συνεταιριστικής οργάνωσης, ενάντια στην ανάρσια, το φυλλοδέτη και την καρπόκαψα πρέπει να γίνει επαναληπτικός ψεκασμός μόλις σταματήσουν οι βροχές και με βάση τις…..
καιρικές προγνώσεις ώστε να ξεπλυθεί ο ψεκασμός τουλάχιστον για 3 ημέρες.
Σε όσα κτήματα εφαρμόζεται κομφούζιο για την ανάρσια ή και για το Φυλλοδέτη, οι καλλιεργητές καλούνται να εφαρμόσουν Βάκιλο Θουριγγίας.
Επιπλέον, αν λόγω των βροχών σημειωθεί αποτυχία των ψεκασμών και παρατηρούνται τυλιγμένα φύλλα από φυλλοδέτες ή τσιμπημένες κορυφές βλαστών από την ανάρσια, να επιλεγεί ως εντομοκτόνο το Αφφίρμ.
Όσον αφορά την ανάρσια, την καρπόκαψα και τους φυλλοδέτες, οι ειδικοί της Venus, δίνουν οδηγίες στους καλλιεργητές ροδακινιάς ανάλογα με τον χρόνο στον οποίο θα ξεκινήσει η συγκομιδή των καρπών. Αναλυτικά, οι τρεις κατηγορίες είναι οι εξής: 
– Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε περισσότερο από 25 ημέρες μετά τον παρακάτω ψεκασμό
– Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε 15-24 μέρες μετά τον παρακάτω ψεκασμό
– Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε 7-14 μέρες, μετά τον παρακάτω ψεκασμό.

Μονίλια ή άλλες ασθένειες
• Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε περισσότερο από 25 ημέρες μετά τον παρακάτω ψεκασμό
Για την προστασία από Μύκητες άμεσα, ακόμη και πριν τον παραπάνω ψεκασμό να γίνει εφαρμογή μυκητοκτόνων με βάση τις Οδηγίες Νο. 17 και 21
Όπου έχουμε επαρκή κάλυψη να προτιμηθεί το Βρέξιμο Θείο (όχι στα νεκταρίνια που σχίζονται) ή το διαφυλλικό ΘΕΙΟΥ-ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ.

• Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε 15-24 μέρες μετά τον παρακάτω ψεκασμό
Για προστασία από Μύκητες και Τετρανύχους πριν τον παραπάνω ψεκασμό να γίνει εφαρμογή με Βρέξιμο Θείο σε συνδυασμό με τα συνιστώμενα στην Οδηγία Νο. 18 ενάντια στη Μονίλια. Μέχρι τη συγκομιδή να γίνουν 2-3 ψεκασμοί με χλωριούχο ασβέστιο ανά 10ήμερο για την ενίσχυση της αντοχής των καρπών.

• Ροδακινιές με έναρξη συγκομιδής σε 7-14 μέρες, μετά τον παρακάτω ψεκασμό
Για προστασία από τη Μονίλια, να εφαρμοσθεί η αναλυτική Οδηγία Νο. 18. Μέχρι τη συγκομιδή να γίνουν 1-2 ψεκασμοί με χλωριούχο Ασβέστιο
agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *