ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Τα κοτόπουλα έχουν …περάσει δύσκολες στιγμές με την νόσο των πτηνών και γενικά τα πουλερικά και τα προϊόντα τους αντιμετωπίζονταν περίπου σαν διατροφική βόμβα. Τα πολλαπλά κρούσματα με διοξίνες έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην κακή τους εικόνα. Όσοι έβλεπαν….

 πολύ τηλεόραση το στέρησαν από τη διατροφή τους και τους αγαπημένους τους από τον φόβο μην αρρωστήσουν. Όσοι δεν έβλεπαν ή τουλάχιστον δεν θέλησαν να εμπλακούν στα διαφημιστικά παιχνίδια και τις ακροαματικότητες των δελτίων ειδήσεων συνέχισαν να το απολαμβάνουν και επίσης δεν αρρώστησαν.
Οι άριστες συνθήκες υγιεινής και μαγειρέματος εξασφαλίζουν την προστασία μας από κάθε λογής μικροβιακό φορτίο που φέρουν όλα τα ζωικά προϊόντα. Κι επειδή η πολύ τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία, ενώ το κοτόπουλο το αντίθετο, πατήστε το off και μαγειρέψτε την εξαιρετική συνταγή που σας περιγράφουμε στη συνέχεια.
Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες:
ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα
τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
τρεις σκελίδες σκόρδο
μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
δύο φύλλα δάφνη
δύο λεμόνια
λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.
diatrofi.gr
Επιμέλεια:Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *